ISK-SODEX Istanbul Kapanış Bülteni (31.10.2023) | ISK-SODEX ISTANBUL
Ana Sayfa>ISK-SODEX Istanbul Kapanış Bülteni (31.10.2023)

ISK-SODEX Istanbul Kapanış Bülteni (31.10.2023)

ISK-SODEX küresel iklimlendirme sektörünü tek çatı altında topladı

Basın Bülteni
31 Ekim 2023

 

 

ISK-SODEX küresel iklimlendirme sektörünü tek çatı altında topladı

İki yılda bir iklimlendirme sektörünün tüm dünyadan temsilcilerini tek çatı altında buluşturan ve zemin hazırladığı iş birlikleriyle sektörün büyüme ivmesine önemli katkı sunan ISK-SODEX sona erdi.
İstanbul Fuar Merkezi'nde 120.000 metrekarelik alanda çevre dostu, enerji geri kazanımlı ve yüksek verimli sürdürülebilir ürünlerin öne çıktığı ISK-SODEX’e 19 ülkeden 1.000’e yakın katılımcı marka katılırken, fuarı %15’i yurt dışından olmak üzere toplam 89,694 kişi ziyaret etti.

Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Yalıtım ve Tesisat sektörlerini 26 yıldır bir araya getiren ve dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yaparak iklimlendirme sektörünün gelişimine büyük katkı sunan ISK-SODEX, 25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonunda yeni iş birliklerine zemin hazırladı. 120.000 metrekarelik alanda gerçekleşen fuarın ziyaretçi sayısı 86,694 kişi olarak gerçekleşti. 4 gün boyunca 25 sektörel forum ve panelin gerçekleştiği ISK-SODEX 1.000’e yakın katılımcı markaya ev sahipliği yaparken, fuarda ayrıca 69 ülkeden 300’e yakın VIP satın alma profesyoneli ağırlandı.

Enerji verimliliği yüksek teknolojiler sergilendi

Organize edildiği her yıl daha fazla imalatçı ve sektör profesyoneline ulaşarak Türkiye’nin ihracat hacmine önemli katkılar sunan ve iklimlendirme sektörünün geleceğine ışık tutan ISK-SODEX’in bu yılki organizasyonunda düşük maliyetli, çevreci ve enerji verimliliği yüksek çatı tipi klimalar, veri merkezleri için hassas kontrollü klimalar, kumanda panelleri ve sensörler, havalandırma sistemleri ve ısı pompalarıyla birlikte hijyenik ısıtma ve soğutma sistemleri sergilendi. ISK-SODEX 2023 yılı organizasyonunda da her yıl cirolarının önemli bir bölümünü Ar-Ge faaliyetlerine aktaran iklimlendirme markalarına gelişen teknolojiler ve kullanıcı talepleri doğrultusunda inovasyon ve sürdürülebilirlik konularında yol gösterdi. Günümüzde işletmelerin, konutların ve kurumların hem ekonomik hem de hijyenik ısıtma ve soğutma sistemleri taleplerine karşın çözümler üretmeye çalışan iklimlendirme sektörü temsilcileri; yapılarda enerji tüketimini optimize ederek maksimum verim sunan sistemleri, binaların CO2 emisyonlarını düşürmek için ürettikleri cihazları, duman ve ısı tahliyesini hızla gerçekleştiren havalandırma ünitelerini ISK-SODEX’te sektör profesyonellerine sunma fırsatı yakaladı. ISK-SODEX geride kalan dört yılda yüzde 13,23'lük bir büyümeyle 570 milyar dolarlık bir değere ulaşan küresel iklimlendirme sektörüne ve aynı süre zarfında yüzde 43’lük büyüme oranını yakalayan Türkiye iklimlendirme sektör temsilcilerine çevresel sorumluluklarını sergileyebilecekleri bir platform sağlarken aynı zamanda geleceğe yönelik de firmalara yol gösterici bir yapı sundu.

114 ülkeden ziyaretçi çekti

Sürdürülebilirliğin odak noktası olduğu ISK-SODEX’e uluslararası ziyaretçi ve firma katılımı da artış gösterdi. ISK-SODEX’te Azerbaycan, Bulgaristan, Çin, Mısır, İngiltere, Almanya, İtalya, Hindistan, Japonya, Polonya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçreve ABD’nin de aralarında olduğu 19 ülkeden 1.000’e yakın katılımcı marka son teknoloji ürün ve çözümlerini sergiledi. Almanya, İtalya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Kosova, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Fas, Tunus, Mısır, Irak gibi en fazla ziyaretçi çeken ülkeler ile birliktetoplam 114 ülkeden sektör profesyonelinin ziyaret ettiği ISK-SODEX hem katılımcı firma hem de ziyaretçi profili ile uluslararası kimliğini güçlendirdi. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen Alım Heyeti Programı'na da ev sahipliği yapan ISK-SODEX, program kapsamında 69 ülkeden 300’e yakın VIP satın alma yetkilisini ağırladı. Satın alma profesyonelleri 3 gün boyunca katılımcı firmalar ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Yarışmalar sektörün geleceğine ışık tuttu

ISK-SODEX, bu yıl da hem sektör profesyoneli ustalara hem de geleceğin usta adaylarına yarışmalar ile hünerlerini sergileme fırsatı sundu. ISK-SODEX Arena’da sponsorlar tarafından sağlanan ekipmanlar ile Ustalar Ligi'nde 8 usta, zamanlama, doğru montaj, projeye uygunluk ve estetik değerlendirme kriterleri çerçevesinde kombi ve radyatör montajı, Geleceğin Ustaları yarışmasında ise meslek lisesi öğrencileri klima montajı gerçekleştirerek yeteneklerini sergiledi.  Ustalar Ligi’nde sponsor firmaların yetkililerinin ve alanında uzman isimlerin  yer aldığı 5 jüri üyesinin değerlendirmeleri sonucu dereceye giren ustalara toplam 30 bin TL ödül takdim edilirken; Geleceğin Ustaları’nda sponsor firmalardan ve  soğutma alanında uzmanlardan oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu 1’inci ve 2’nci olan takımlara madalya ve hediye çeki, okullarına da klima ve plaket takdim edildi.

Global iklimlendirme sektörünü 2 yılda bir buluşturan bir sonraki ISK-SODEX fuarı, 22-25 Ekim 2025 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Eş Organizatörler / Destekleyen Dernekler